Keuring elektrische installatie
498-INSP
Onze accreditatie door BELAC garandeert u onmiddellijk een uitstekende kwaliteit en service. Elke rapportering is uniek en op uw maat gemaakt.
KEA keuringen biedt u alle keuringen aan voor huishoudelijke installaties! Een werfkeuring, de keuringen voor de ingebruikname van een nieuwe of een gerenoveerde elektrische installatie. Ook voor de keuring van uw zonnepanelen en laadpalen kan u bij KEA keuringen terecht.
Maar vergeet ook niet de geldigheid van uw bestaande keuringsattest niet te controleren. Een keuring is verplicht sinds 1981 en de bestaande attesten hebben slechts een geldigheidsduur van 25 jaar.
Vraag een keuring aan via onderstaande link.
Energieprestatiecertificaat (EPC)
Het opstellen van een EnergiePrestatieCertificaat is sinds 1 November 2008 een verplichting bij verkoop en sinds 1 Januari 2009 ook bij verhuur.
Dit certificaat geeft een overzicht van de zwakten en sterkten van een woonst op vlak van energieverbruik. Hiermee is het energieprestatiecertificaat niet enkel een wettelijke verplichting, maar is bijgevolg ook heel interessant voor personen die een huis willen huren of kopen.
Lager energieverbruik
Aan de hand van het energieprestatiecertificaat kan men het (berekend) energieverbruik van verschillende gebouwen met elkaar vergelijken. Zo zal een goed geïsoleerde woning zorgen voor een lager energieverbruik en dus een lagere energiefactuur. Een goede isolatie zal dus leiden tot een gunstiger energieprestatiecertificaat.
Een Energiedeskundige berekent deze energieprestatie op basis van de eigenschappen van het gebouw. Er wordt gekeken naar de gebruikte materialen en de isolatiewaarden van muren en dak, ramen en deuren, de installaties voor verwarming en warm water.
Naast de Zuinigheidsscore bevat het EPC ook energiebesparende aanbevelingen, specifiek voor u woning. Deze aanbevelingen zijn louter van informatieve aard, maar geven nuttige informatie omtrend mogelijke energiebesparingen in u woning.
Om tot een betere score te komen is het aangewezen dat men zoveel mogelijk bewijsmiddelen ter beschikking heeft. Volgende bewijsmiddelen kunnen zorgen voor een betere EPC score:
- Gedateerde uitvoeringsplannen of bouwaanvraagplannen
- Facturen van geregistreerde aannemers voor bijvoorbeeld uitvoeren van isolatiewerken, plaatsing nieuwe ramen, installeren nieuwe verwarmingsketel, …
- Lastenboeken
- Chronologie van foto’s
Wij zijn uw uitgelezen aanspreekpunt voor het afleveren van deze attesten. Bovendien hebben wij volgende bijkomende voordelen t.o.v. de concurrentie:
- De audits worden uitgevoerd door mensen met kennis van zaken en dus ook met kennis van de bouw en constructie van huizen.
- Door onze erkenning als onafhankelijk keuringsorganisme voor elektrische laagspanningsinstallaties kunnen wij tegelijkertijd voor u een elektrische keuring uitvoeren voor de verkoop van de woning. U hoeft dus geen extra afspraak te maken en speciaal thuis zijn om de keurder van de elektriciteit te ontvangen. Wij bieden hiervoor een combinatiepakket EPC – elektrische keuring aan.
- Bij audit proberen wij altijd tot het uiterste te gaan om u een zo goed mogelijke score te bezorgen. Wij nemen ook onze tijd om uw audit op een degelijke manier uit te voeren.
- Wij zijn flexibel naar tijdstip en dag van uitvoering van de keuring.
EPB verslaggeving
Vanaf 1 januari 2006 moeten nieuwbouw- en verbouwde woningen waarvoor een stedenbouwkundige vergunning wordt aangevraagd, voldoen aan de Energieprestatieregelgeving, kortweg EPB-regelgeving, die de EnergiePrestatie- en Binnenklimaatnormen vastleggen (EPB-normen). Er dient een EPB-verslaggever aangesteld door de bouwheer vóór de start van de vergunningsplichtige werken. Deze verslaggever rapporteert aan de overheid over de genomen maatregelen die het energieverbruik beperken. De EPB-aangifte, opgesteld na de oplevering van het gebouw en tevens het eindresultaat van de EPB-verslaggeving, vermeldt welk niveau van thermische isolatie, energieprestatie en ventilatie het gebouw heeft behaald.
Doel van de EPB-verslaggeving
Het doel van de EPB-verslaggeving is het energieverbruik van gebouwen en hun vaste installaties beperken. Een minimale en gecontroleerde ventilatie waarborgt een gezonde binnenluchtkwaliteit. Het voldoen aan deze EPB-eisen bevordert het algemene comfort van de bewoners.
Wie mag als EPB-verslaggever optreden?
Om als EPB-verslaggever op te treden moet men in het bezit zijn van een diploma van architect en/of ingenieur. Men dient officieel erkend te zijn door de Vlaamse overheid en een specifieke beroepsverzekering te hebben. Het staat de bouwheer vrij om de architect zelf of een externe EPB-verslaggever aan te stellen.
Voordelen van de EPB-conforme woning
De bouwheer die bewust kiest voor een goed geïsoleerde, geventileerde en energiezuinige woning, zal hiervoor levenslang beloond worden!
Deze levenslange voordelen zijn:
- Het energieverbruik zal lager zijn en dat voel je aan je energiefactuur.
- De uiteindelijke bouwkost is lager door de vele premies en subsidies.
- Een goede ventilatie en buitenzonwering zorgen voor een gezonde woning en meer comfort.
- Jouw aangename en comfortabele woning zal sterk in waarde stijgen op de vastgoedmarkt.
- Jouw leefmilieu wordt er beter van.
Vraag uw EPB-verslaggever steeds om energie-advies vóór de start van uw bouwproject. Hij kan u beter als geen ander informeren over de mogelijke premies en subsidies bij de bouw van een energiezuinige woning.
In enkele stappen weet u onmiddellijk een prijs en kunt u uw bestelling plaatsen.
Hebt u vragen over onze diensten of de wetgeving, wenst u een bezoek van ons? Neem gerust contact met ons op via het nummer:
09 282 58 88
Op eenvoudige aanvraag sturen we u snel en vrijblijvend een offerte (ook raamcontracten zijn mogelijk).
Mortisun is gespecialiseerd in zonnepanelen-installaties voor de particulier, de zelfstandige ondernemer of KMO.